Over VIM&C & Edwin Voskuilen

Wie zijn we? Wat doen we?
Hier vindt u wat achtergrondinfo over VIM&C en zaakvoerder Edwin Voskuilen.

Ruime internationale ervaring

Gedurende meer dan 20 jaren in de producerende industrie, heeft zaakvoerder van VIM&C in Zonhoven Edwin Voskuilen een ruime internationale ervaring opgebouwd.

Een overzicht:

 • In 1987 rondt Edwin Voskuilen zijn Doctoraalstudie bedrijfseconomie af (VU Amsterdam).
 • Gedurende 5 jaar is hij werkzaam bij de Interne accountantsdienst van Koninklijke Hoogovens (KH). De nadruk ligt op financiële en operationele audits van diverse dochterondernemingen
  in binnen- en buitenland.
 • Uiteenlopende financiële en algemeen management-functies volgen bij KH en Corus. Zowel in Nederland, België,
  Duitsland als het Verenigd Koninkrijk.
 • In 2007 wordt Edwin Voskuilen CEO van de business unit M+H Hydromation, onderdeel van de Duitse Mann + Hummel Groep. Het hoofdkantoor is gevestigd in Tongeren (België), M+H Hydromation heeft vestigingen in Hongarije, Italië, de Verenigde Staten, China, India en Brazilië.
 • In 2009 koos Edwin Voskuilen om als interim manager en consultant te beginnen en zich te richten op advies en ondersteuning aan het industriële Midden- en Kleinbedrijf (KMO/MKB).

Enkele markante verdiensten van VIM&C

De rode draad in de loopbaan van Edwin Voskuilen is de zoektocht naar resultaatverbeteringen. Steeds werd verbeteringspotentieel herkend in processen, productie en organisatie.

Kostenbesparingen en hogere efficiëntie volgden, levertijden werden verkort en cashflow werd geoptimaliseerd.

In het tijdsbestek van de voorbije 25 jaar stond Edwin Voskuilen voor aanmerkelijke verrichtingen.

 • In 2001 staat hij aan de basis van het opbouwen van het E-procurement platform BuyForMetals in Brussel (B), opgezet door de vier destijds toonaangevende Europese staalproducenten Corus, ThyssenKrupp, Usinor en Arbed/Aceralia. Als CFO was Edwin Voskuilen hier onder andere verantwoordelijk voor het opzetten en afstemmen van de ‘Finance Strategy’ op de ‘E-market Strategy’ en de definitie en invoering van het ‘BFM antitrust compliance programme’.
 • Bij Cogent Laminations (2002-2006) was hij, als financieel directeur en lid van het kernmanagement team, medeverantwoordelijk voor de succesvolleturnaround van deze internationale industriële groep. De producent van gespecialiseerde staal laminaten en componenten voor motoren en generatorenherstructureerde van 7 naar 5 vestigingen. De arbeidsintensieve productie werd overgebracht van Duitsland en het Verenigd Koninkrijk naar de uitgebouwde productielocatie in Hongarije. Ook werd de ‘lean thinking’ methodologie ingevoerd op alle locaties. Na jaren van grote verliezen werd de Groep weer naar een ‘break-even’ situatie gebracht.
 • Ook bij Mann + Hummel Hydromation (2007-2009) heeft hij als CEO de Europese operaties succesvol geherstructureerd. De productie verhuisde naar ‘low cost countries’. Er volgden organisatie- en procesverbeteringen, verbeterde project controlling en het risico- en projectmanagement werd geoptimaliseerd. De brutomarge steeg sterk, de kwaliteitskosten daalden substantieel en de cashflow werd aanzienlijk verbeterd.  

Bekijk hier enkele van onze projecten. Ook kunt u een heleboel aanbevelingen lezen van eerdere klanten. Blijf ook op de hooge van ons nieuws.

Neem contact voor een verkennend gesprek. We luisteren graag naar uw vragen en wensen.

Back to Top